KİCK BOKS

Kick Light branşındaki müsabaka adından anlaşılacağı şekilde dengeli tekniklerle icra edilmelidir. Kick Light müsabakasında müsabıklar orta hakem STOP veya BREAK komutu verene kadar müsabakaya devam ederler. Low Kick teknikleri kullanır; ancak bu teknikler hedef noktalarına uygulandığı sırada çok iyi kontrol edilmelidir. Hem yumruk hem de tekme tekniklerinde eşit kuvvet uygulanmalıdır. Kick Light teknikleri Point Fighting, Full Contact ve Low Kick arasında ara bir seviye olarak yaratılmıştır.
Orta hakem sporcuları puanlandırmaz, ama sadece kurallara uygun ve eşit şartlarda müsabaka yaptıklarından emin olur. Üç yan hakem elektronik puanlama sistemi ile puanlamaları gerçekleştirirler. Elektronik puanlamanın olmadığı müsabakalarda puanlama kağıtları ile puanlama yapılır. Bu müsabakanın süresi brüttür.

Madde 42 – Tartı

Dünya ve Uluslar arası şampiyonalarda, uluslar arası turnuvalarda dahil olmak üzere bu kurallara uyulması gerekmektedir:

Her bir sporcu resmi olarak sadece bir defa tartılacaktır. Federasyon uygun gördüğü taktirde tartı sayısını artırabilir.

Madde 43- Müsabaka Alanının Özellikleri

Müsabaka alanı tatemidir.

Müsabakalarda tatemi boyutları en az 6 x 6 metre, en fazla 8 x 8 metredir.

Tatemi pürüzsüz ve düz bir zemine konmalıdır

Tateminin bulunmadığı durumlarda müsabaka ringde de yapılabilir.

madde 44

Kullanılan Kıyafetler Malzemeler

1.Koruyucu malzemeler; kask, dişlik, bayanlarda göğüs koruması, eldiven (10 Onsluk) kogi, kaval ve ayak koruyucu ve bandajdır.

2.Kıyafetler; tişört beyaz, kick boks şortu kırmızı olacaktır.

Ayrıca Federasyonca uygun görülen kıyafet ve malzemeler kullanılacaktır.

kick boks

Madde 45- Rauntlar
Kick Light müsabakaları elemeler ve finaller;
Büyükler ve Gençler 2 dakikadan 3 raunt ve raunt araları 1 dakikadır.
Ancak katılımcıların durumları ve günün şartlarına göre federasyon tarafından kategori, süre ve rauntlarda düzenleme yapılabilir.

Madde 46 – Sıkletler ve Yaş Grupları

Sıkletler ve Yaş Grupları;

Büyükler ; 18 – 40 Yaş Erkekler : 57 – 63 – 69 – 74 – 79 – 84 – 89 – 94 – (+ 94) kg.

Büyükler ; 18 – 36 Yaş Bayanlar : 50 – 55 – 60 – 65 – 70 – (+ 70) kg.

Gençler ; 16 – 18 Yaş Erkekler : 57 – 63 – 69 – 74 – 79 – 84 – 89 – 94 – (+ 94) kg.

Gençler ; 16 – 18 Yaş Bayanlar : 50 – 55 – 60 – 65 – 70 – (+ 70) kg.

Genç sporcular 18 yaşında iken büyükler müsabakalarına katılabilirler. Eğer bir müsabık 18 yaşında iken büyükler kategorisinde yarıştıysa tekrar gençler kategorisinde dövüşemez.

Yukarıda belirtilen yaşlarda ve sıkletlerde günün koşulları , tasarruf tedbirleri ve katılımcıların durumlarına göre federasyon gerek gördüğünde faaliyetlerde yaşlar ve sıkletler arasında değişiklik yapabilir.

sporla özgür ol

Şimdi Katıl